Na de afgelopen jaren van onzekerheid en onduidelijkheid tijdens een wereldwijde pandemie lijkt er nu weer ruimte om vooruit te kijken. Binnen Omnisport2b doen we dat o.a. door nieuw leven te blazen in het project “Clubhuis”. We zoeken hulp bij het opstellen van electra/sanitair tekeningen en ook een bouwbegeleider. Maar eerst, hoe zat het ook alweer?


Sportvereniging OMNISPORT 2B is in 2019 eigenaar geworden van het voormalige pand van de stichting Rotonde op Het Hoge Land 15 te Berkel en Rodenrijs. In het bijzonder met ondersteuning van de actie NL Doet is het gebouw in de afgelopen jaren van binnen volledig leeggeruimd en gestript. In deze periode is een plan opgesteld en de omgevingsvergunning aangevraagd en verkregen. De planuitwerking is in een fase dat er gestart kan worden met het vergroten van de 1e verdieping, zodat daar een volwaardige danszaal gerealiseerd kan worden.

Aansluitend pakt het projectteam nu voortvarend het programma van eisen met betrekking tot de binnen afwerking op zodat hiermee gestart kan worden zodra het gebouw weer wind en waterdicht is.


Wat is er gebeurd sinds 2019?

In alle eerlijkheid, niet veel. Hoewel… dankzij vele vrijwilligers is het pand tijdens meerdere klusdagen helemaal gestripped en bouwrijp gemaakt! Nu is het echt nodig om samen met een aannemer de dak constructie aan te pakken zodat boven de gewenste grote zaal ontstaat.


Maar… waarom eigenlijk een clubhuis?

Vanuit het hoofdbestuur van Omnisport2b en met name de afdelingen Flexxdance en Judo zien we een mogelijkheid om lessen in een eigen pand te geven. Dat scheelt kosten, maar levert ook veel gemak. Denk aan ruimte voor opslag van materiaal of makkelijk toegang tot koffie en drankjes voor bezoekers.

Ook het houden van club-evenementen zien we als een mooie toevoeging voor de leden van Omnisport2b. Jullie lusten wel iets lekkers van de BBQ toch?


Wat gaat er nu gebeuren?

We zijn in een nieuwe samenstelling begonnen als projectgroep om in kaart te brengen wat we hebben aan materiaal, geld en wensen. De bouwtekening en een omschrijving van de gewenste uitkomst zijn onze eerste doelstelling zodat we kunnen aankloppen bij een aannemer. We zijn ook begonnen met het opvragen van verschillende offerte’s voor delen van de verbouwing zoals bijvoorbeeld spouwmuur isolatie en airconditioning.


Wie hebben jullie straks nodig?

Uiteindelijk zullen we aan de binnenzijde van het pand flink kunnen klussen. Schilderen, electra, sanitair – elke hoek van het pand zal onder handen genomen moeten worden. Maar éérst moet het nieuwe dak er op.

Hulp bij het opstellen van electra/sanitair tekeningen

Omdat we vastlopen binnen de projectgroep met het opstellen van een goede tekening voor de aan te brengen electra/sanitair zoeken we iemand die ervaring heeft met het maken van zulke tekeningen.

Ben jij in staat om ons te assisteren met deze klus, of ken je iemand?

Vul het contactformulier in om met de projectgroep in contact te komen, of bel/app direct naar Ramon de la Fuente op 06-53443008.

Vacature Bouwbegeleider

Omdat we binnen de projectgroep nog niet genoeg ervaring in huis hebben voor het begeleiden van een bouwproject hebben we de volgende oproep voor een “bouwbegeleider”:


De bouwbegeleider M/V;

– is verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van de uitvoeringsplanning,
– is eerste aanspreekpunt voor externen, zoals o.a. gemeente en gebruikers van Het Hoge Land,
coördineert de werkzaamheden van professionals en vrijwilligers,
– is lid van het projectteam,
– houdt financieel toezicht op de financiën van alle betrokkenen, zonder mandaat tot het uitgeven van meerwerk.


Van de bouwbegeleider wordt verwacht dat hij/zij:

  • in staat is ten dienste van het integrale project te denken en te handelen
  • aantoonbaar over uitvoeringskwaliteiten beschikt
  • kan samenwerken en leiding kan geven professionals en vrijwilligers

Heb je ervaring als bouwbegeleider of anderzijds betrokken geweest bij bouwprojecten? Heb je interesse in het helpen van de vereniging met het realiseren van een heus eigen clubhuis?

Vul het contactformulier in om met de projectgroep in contact te komen, of bel/app direct naar Ramon de la Fuente op 06-53443008.

Omdat we voorzien dat het hier om een intensief traject zou gaan voor een bepaalde tijd is er een vrijwilligersvergoeding beschikbaar gemaakt ter compensatie. Neem contact op voor meer informatie.


Mocht je zelf geen ervaring hebben, maar mogelijk wel iemand uit jouw eigen omgeving, vriendenkring, netwerk? Deel deze pagina dan op social media!